Monday, February 22, 2010

Wajib diamalkan...Petua untuk tahan lamaKELAPA PARUT
Untuk lebih tahan lama... selama 2 tahun. Belah kelapa dan ambik sebelah sahaja. Gunakan pada 31 December 2005. Dan sebelah lagi pada 1 Januari 2006. Wah?... tahan sampai 2 tahun kan ?... Amazing GresteQuer! Jangan lupa hujung tahun nie cuba tau...

NASI/LAUK
Biar tahan lebih lama... jangan gunakan jari pasal jari korang ada bakteria. Sebab tu lauk cepat basi. Ceduk la pakai sudu ke, sudip ke.

BARANGAN KEMAS TERUTAMA EMAS
Barangan emas bila dah terlalu banyak dikenakan zakat. Tapi kalau untuk lebih 'tahan lama'... bayar la zakat untuk barang kemas tu. Kalau tak, tetiba hilang atau kena curi... padan muka korang... hahaha!

PAKAIAN TAHAN LAMA
Jangan rendam dalam serbuk pencuci lama sangat elak guna washing mach... Jangan jemur bawah mentari terik elak guna bleach... Jangan bawa mandi kat beach. Gantung bila disimpan. Cuc i guna air jeram/hujan. Jangan bagi pinjam kat kawan! Kalau boleh pakai baju member, baju sendiri simpan elok-elok.
KERETA
Lepas beli, simpan kat garaj... bungkus elok-elok... jangan bagi angin masuk... jangan bagi abuk masuk... jangan bagi wap air masuk. Pagi-pagi panaskan enjin dan hari-hari lap kereta. Bayar loan bulan-bulan sampai abis loan... gerenti kereta tahan lama...

KENYANG
Kalau nak tahan lama... sebelum makan baca bismillah dan doa... Akhir makan... doa dan ucap alhamdullillah. . Jangan jadi macam setan...

UMUR
Umur nak tahan lama?... Jangan Merokok!... Rokok nak tahan lama?... Jangan Hisap!...

P/S: jangan hisap benda-benda yang dilarang... sendiri mau ingat aaaa...

TIDUR
Nak tahan lama tak tidur malam - senang aje jangan tidur.

HUBUNGAN
Bertahan lama dalam persahabatan/ hubungan. .. Jujur dan ikhlas.

KUEH RAYA
Kueh raya kalau nak tahan lama, melantak bebanyak sikit, kalau orang datang rumah beraya kasi tapaukan dia sekali kueh-kueh raya tu... ini bermakna tak la membazir... kalau simpan lama sangat nanti kueh jadi tengik... lepas tu nak kena buang, so... jangan jadi setan... membazir amalan setan.

KERJA
Kerja kalau nak "tahan lama " jangan asyik nak baca email aje macam korang... dah tak ada kerja lain ke... kalau BOSS nampak tak pasal-pasal kena tendang.

Kapal Laut Terbesar Di Dunia
1. PIERRE GUILLAUMAT

Kapal Terbesar Yang Pernah Dibuat adalah 4 supertanker kelas Batillus buatan Perancis pada akhir 70-an, berat 555.000 ton dan panjang 414 meter. Dilepaskan dari perlabuhan kapal Chantiers de l’Atlantique di Saint Nazaire.

Satu-satunya kapal yang lebih besar adalah “Knock Nevis”; ex “Jahre Viking”, ex “Seawise Giant”, ex “Porthos”, di tahun 1981. Tapi, supertanker dari kelas Batillus mempunyai daya muatan kapal yang lebih besar, sehingga boleh dianggap lebih besar dari Knock Nevis.

Keempat-empat kapal dari kelas Batillus itu adalah sebagai berikut:
* Batillus, buatan 1976, direhatkan 1985.
* Bellamya, buatan 1976, direhatkan 1986.
* Pierre Guillaumat, buatan 1977, direhatkan 1983.
* Prairial, buatan 1979, (juga dikenal dengan sebutan “Hellas Fos” dan “Sea Giant”) – direhatkan 2003


2. SUPER TANKER KNOCK NEVIS

Inilah raja segala supertanker, dan mungkin jika dilihat dari dimensinya merupakan kapal terbesar yang pernah dibuat . Yang jelas untuk yang masih beroperasi, memang kapal inilah yang terbesar. Cerita perjalanan kariernya pun cukup menarik.

Kapal ini punya banyak nama sebutan:
- “Seawise Giant”
- “Porthos”
- “Happy Giant”
- “Jahre Viking”
- “Knock Nevis”

Knock Nevis, atau T.T. Jahre Viking adalah kapal terbesar yang pernah dibuat. Ini adalah super tanker dengan kelas ULCC (Ultra Large Crude Carrier), kapal ini berukuran panjang 485 meter (1503 feet), apabila kapal ini didirikan maka kapal ini akan lebih tinggi dari Petronas Twin Tower .

Jahre Viking mempunyai kedalaman sarat muatan penuh 25 meter. Kerana ukurannya yang besar ini, Jahre Viking tidak boleh melalui terusan Panama maupun terusan Suez bahkan Selat Inggeris pun tidak boleh dilalui.Mutan kapal Jahre Viking adalah 564,763 ton dan dapat mengangkut sekitar 650,000 m³ (4.1 juta barrel) minyak mentah (crude oil) sekali berlayar.

Jahre Viking pada mulanya dibangun dengan perpindahan kira-kira 480,000 tons oleh Sumitomo Heavy Industries Yard di Jepun pada 1975 dengan nombor 1016, yang kemudian diberi nama Seawise Giant.


3. CARGO SHIP EMMA MAERSK

Salah satu kapal kargo terbesar di dunia tentu saja dimiliki oleh perusahan pemilik kapal kargo terbesar MAERSK-Group. Kapal ini diberi nama EMMA MAERSK, merupakan kapal kargp terbesar yang sudah beroperasi.

Kapal ini mampu memuat hampir 11,000 TEU’s (Twenty feet Equivalent Unit), tidak kurang dari 1,400 kontena lebih banyak dari pada kemampuan muat kapal lain. Itu menurut batas stabili kapal sesuai dengan kebijaksanaan perusahaan, dengan anggaran berat per kontena 14 ton. Tetapi pada dasarnya kapal ini direka mampu memuat 14,500 TEU’s.

Kapal ini dibuat oleh Odense Steel Shipyard Denmark pada 2006. Ada fakta yang menarik ketika kapal ini sedang dibina, dimana terjadi kebakaran besar di dek kemudahan dan dek yang menyebabkan banyak kerosakan. Tetapi semuanya dapat diperbaiki dengan cepat dan kapal diselesaikan tepat pada waktunya. Kapal ini diberi nama EMMA MAERSK, yang merupakan nama dari istri Maersk Mc-Kinney pengasas MAERSK-Group.


4. CRUISE SHIP QUEEN MARY II

Kapal Pesiaran termewah dan terbesar yang beroperasi untuk ketika ini adalah Quenn Mary 2. Queen Mary 2 beroperasi dibawah bendera Cunard Line, yang merupakan pemilik kapal pesiaran terbesar sebelumnya The Queen Mary. Queen Mary 2 didaftarkan di Suthampton, United Kingdom.

Pembinaan Queen Mary 2 menelan belanja sekitar 900 juta US dollars, itu merupakan salah satu kapal termahal yang pernah dibuat. Tetapi belanja pembinaan yang sebegitu besar setanding dengan kemewahan yang ditawarkan, Queen Mary 2 adalah “The most luxurious pearl in the crown of cruise liners”.

Rekaan Queen Mary 2 dibuat oleh arkitek handal Stephen Payne. Ukuran yang sangat besar menjadi halangan terbesar dalam mencipta suansana selesa bagi penumpang. Sebagai contoh, serombong kapal harus direka agar asap yang dihasilkan mesin kapal tidak menimbulkan pencemaran di sekitar dek atas yang merupakan kawasan awam paling ramai di kapal itu.


5. BERGE STAHL

Berge Stahl didaftar di Stavanger, Norwegia. kapal ini sebelumnya didaftar di Monrovia, Liberia. kapal ini dibangun pada tahun 1986 oleh Hyundai Heavy Industries. Kapal ini sekarang dimiliki perusahaan Singapura BW Group. kerana ukurannya yang sangat besar, kapal ini hanya dapat berlabuh di dua pelabuhan di dunia iaitu, Terminal Marítimo de Ponta da Madeira di Brazil dan Europoort dekat Rotterdam di Belanda.


6. CARRIER, USS ENTERPRISE

Kapal perang terbesar, tentu saja adalah kapal induk yang dimiliki oleh Angkatan Laut Amerika Serikat.Dari semua kapal perang US Navy, yang terbesar adalah kapal induk dari kelas Nimitz. Supercarrier kelas Nimitz ini dilengkapi dengan 2 reaktor nuklear buatan Westinghouse yang menggerakkan 4 turbin wap yang terhubung dengan 4 kipas.

Mesin turbinnya menghasilkan 260,000 tenaga kuda yang dapat menggerakkan kapal dengan kecepatan 30+ knots. Dengan reaktor nuklear ini bermaksud kapal ini tidak perlu "mengisi minyak" selama 20 tahun. Dengan sistem logistik yang dimiliki oleh US Navy memungkinkan kapal ini untuk berlayar mengelilingi dunia tanpa perlu berhenti dan berlabuh di pelabuhan untuk mengisi kembali sistem logistik.

Dengan ukuran panjang 340 meter,alang 78 meter dan kerangka 12 meter, Nimitz-class supercarrier mempunyai ruang 101,196 ton. Total krew adalah 5,700 orang, terdiri dari 3,200 pelaut dan 2,500 tentera udara. Jumlah pesawat yang dapat dibawa adalah 85 unit yang merupakan kombinasi dari F-18E/F Super Hornet, EA-6B Prowler, E-2 Hawkeye, C-2 Greyhound, SH/HH-60 Seahawkdan S-3 Viking

Nice Car No Plate... : )


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 708x608.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.dan last sekaliSiapakah disebalik Magnum Corporation?Mari kita bongkar, siapa yang berada disebalik magnum ni? jumlah saham keseluruhan melebihi 1billion:


dan salah satu pemegang saham terbesar adalah dari company MPHB :so...sapa pulak orang2 kuat MPHB nih??
info mengenai MPHB :

GAMING

Magnum, the gaming division of Multi-Purpose Holdings Berhad (“MPHB”) was incorporated in December 1968 and was the first private company to be granted a licence to promote, operate and manage 4-digit numbers forecast betting in Malaysia.
Heheh orang melayu rupanya di sebalik magnum ni! hebat tul malaysia!

Fakta Yang Sangat Penting Tentang Bekas Plastikni ha aku nk kongsi ngan semua yg view blog aku..!

Fakta Yang Sangat Penting Tentang Bekas Plastik - Elakkan No 3, 6 & 7

Pernahkah anda minum dari botol minuman plastik atau makan makanan dari bekas plastik dan terasa seakan-akan plastik pada minuman atau makanan tersebut? Ini bermakna bahan plastik yang terkandung di dalam bekas tersebut telah terhakis dan masuk ke dalam makanan/minuman tersebut. Sekiranya kita lihat pada belakang atau di bawah bekas tersebut, kita akan dapati ada simbol segitiga dengan kod nombor. Jangan salah faham. Kod no. pada simbol ini bukannya menunjukkan lebih besar nombornya, lebih tahan lama bekas tersebut, sebaliknya ia menunjukkan jenis bahan yang diguna (dari unsur Polymer iaitu bi-produk dari bahan Petroleum).

The Plastic Coding System


Chart of The Plastic Coding System
Ketahuilah Fakta2 berikut:

* Kajian menunjukkan bahawa kod 1 yang diperbuat dari bahan PTE atau PET(yang selalunya digunakan untuk bekas minuman ringan atau air mineral) selamat digunakan untuk tempoh 1 kali sahaja. Ia tidak sesuai digunakan berkali-kali kerana akan menggalakkan pengumpulan bakteria pada permukaannya. Tetapi jangan biarkan bekas air ini di dalam kereta pada hari panas terik kerana bahan toksinnya akan terhakis dan masuk ke dalam minuman dan ia tidak sesuai lagi untuk diminum dan jika diminum juga boleh menyebabkan kanser terutamanya kanser payudara

* Kod 2 jarang digunakan untuk bekas makanan/minuman. Oleh itu tidak perlu risau tentangnya

* Kod 4 selalunya digunakan untuk bungkusan makanan yang akan diguna sekali dan dibuang. Ia tidak akan menimbulkan kesan bahaya tetapi jika digunakan untuk mengisi bahan makanan/minuman yang terlalu panas atau terkena minyak masak yang masih panas, bahan plastiknya boleh meluntur dan masuk ke makanan tersebut.

* Kod 5 selamat digunakan dan boleh dipanaskan di Oven microwave tetapi untuk jangkamasa 3 bulan sahaja jika diguna setiap hari. Oleh itu anda harus membuangnya dan gantikan dengan yang baru jika sudah terlalu lama menggunakannya.

* KOD MERAH yang MESTI DIELAKKAN samasekali ialah yang bertanda 3, 6 & 7. Bahan kod 7 biasanya diperbuat dari Polycarbonat yang bersifat keras dan lutsinar tetapi mengandungi BPA atau Bisphenol-A yang merbahaya kerana ia bersifat karsinogenic dan boleh menyebabkan Kanser terutamanya Kanser Payudara. Kod 3 & 6 mengandungi BPA serta bahan kimia lain yang juga boleh memberi kesan yang sama

Kajian di Amerika Syarikat telah mendapati 95% dari sampel air kencing orang dewasa, ibu mengandung, kanak2 & bayi yang diambil mengandungi bahan BPA ini. Plasenta ibu yang mengandung juga dikesan bahan bahaya tersebut. Bahan Bisphenol-A (BPA) ini boleh merosakkan sistem reproduktif, mengubah kadar pertumbuhan bayi dan merosakkan organ tubuh, meninggikan risiko kanser payudara, kanser testicular, atau prostrate kadar sperma yang rendah, keguguran, kegemukan, diebetis & tekanan darah tinggi. Sayang sekali, bahan ini terdapat di kebanyakan botol2 susu bayi yang ada di pasaran dan pihak berkuasa di Malaysia masih belum membuat apa-apa kenyataan atau tindakan terhadap perkara ini walaupun pihak USRDA yang bereputasi serta menjadi rujukan sedunia telah mengesahkan fakta ini.


So, kita kena bertindak sekarang. Jangan guna plastik kod 1 berulang kali, jangan guna kod 5 dalam tempoh yang terlalu lama. Yang lebih penting, JANGAN GUNA LANGSUNG KOD 3, 6 & 7. Cara yang terbaik ialah dengan menggantikan dengan bekas yang diperbuat dari kaca atau seramik yang lebih selamat.

need help...!tangan aku ni gatal tul nk p godek2 code html...!


perasan x kt blog ni..
kt header tu kn...
da code html...
aku pon xtau mn dia dtg
n
mcm mn dia leh da kt situ...
klu sapa2 yg bca ni
n tau psl benda ni
tlg guide aku ek utk hilangkannya...!

Cinta Lelaki Yang Jujur
CINTA lelaki memang pelik dan aneh, tetapi unik. Ia pelik kerana hadir di jiwa seorang lelaki yang sebelumnya keras, kasar dan kurang romantis.Aneh apabila dia sudah lembut dan romantis, mudah pula berasa sayu pilu dan sensitif hanya dengan kata-kata orang yang dicintainya. Semua ini melambangkan keunikan hati lelaki yang sukar difahami, ada kala lunak tetapi selalu keras dan kurang simpati.Kesungguhan cinta lelaki terpancar melalui:


~Kesungguhan dalam melakukan sesuatu buat kekasih atau isteri tanpa paksaan. Semua dilakukan dengan rela, ceria dan penuh bahagia.

~Puas apabila dapat menghiburkan pasangannya.

~Lebih banyak menasihati kerana amat menyayangi kekasih atau isterinya.

~Mencemburui kekasih atau isteri, lantas akan mengongkong kebebasan mereka. Kongkongan semata-mata perasaan sayang dan cemburu yang meluap-luap.

~Kerap menyatakan ketakutan jika kehilangan kekasih atau isteri.

~Mudah merajuk dan sensitif apabila si dia tidak me numpukan perhatian penuh padanya.

~Kadangkala seperti anak kecil untuk mendapatkan layanan terbaik daripada pasangan.

~kerajinannya ketara, tergambar melalui kesungguhan melakukan apa saja asalkan dapat membahagiakan kekasih atau isteri.

~Mudah merajuk kerana mahukan kata-kata lembut da ripada kekasih atau isteri.

~Lega apabila pasangan memujuknya.

~Gelisah apabila berjauhan dengan kekasih atau isteri.

~Kerap menelefon dan menghantar sistem pesanan ringkas (SMS).

~Lelaki yang jujur dan cukup mabuk dalam percintaan pasti tidak akan melayan perempuan lain sewenang-wenangnya. Dia akan berasa berdosa berbuat begitu tanpa pengetahuan kekasih atau isteri.

Gambaran Neraka Menurut 7 Agama Berbeda

baran Neraka Menurut 7 Agama Berbeda
Tubuh manusia pendosa yang sudah meninggal konon kelak akan direbus, digergaji, dibakar, atau kepalanya dipancung. Kok Tuhan digambarkan jadi sadis kayak gini, ya…? Tapi katanya Tuhan maha pengampun. Katanya Tuhan penuh kasih. Katanya dosa manusia terampuni kalau sudah Hidup Baru. Katanya lagi, dosa seluas apapun akan dihapus asalkan kita sudah bertobat dan mohon ampun pada Tuhan.

Hampir semua gambar dan teks di bawah ini diambil dari blog Weekly World News. Neraka agama apa yang menurutmu paling menakutkan, paling kejam dan paling sadis hukumannya?

Berikut Gambaran lukisan neraka versi 7 agama berbeda:

Agama Islam — Ditulis, manusia kelak harus melewati sebuah jembatan kecil bila ingin menuju surga. Kalau tidak berhasil, dia akan terjatuh dan masuk ke api neraka Jahannam.

“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” — At-Tahrim [66]:6

Agama Kristen — Neraka dalam versi ajaran agama Kristen adalah di mana tubuh pendosa akan dibakar selama-lamanya dalam api abadi yang takkan pernah padam


Agama Jain — Agama asli orang India. Disebutkan bahwa agama ini memiliki versi neraka paling banyak: sampai 8 juta lebih jenisnya.


Agama Hindu — Pada akhirnya setiap manusia akan mengalami reinkarnasi; dia akan kembali hidup di bumi tetapi dalam wujuh tubuh manusia lain atau hewan. Sebelum reinkarnasi, manusia harus lebih dulu melewati hukuman neraka dari 21 macam jenisnya.


Agama Buddha — Mempunyai 15 jenis neraka, dan tujuh diantaranya adalah neraka api


Agama Taoisme — Percaya bahwa neraka sebenarnya ada di dalam kuil itu sendiri, tapi di sana ada iblis-iblis yang siap menerkam para manusia pendosa dengan senjata tajam.


Agama Judaisme — Yahudi Ortodox percaya di neraka kelak tubuh manusia pendosa akan direbus atau dikuliti.

BULAN TERBELAH

img229.imageshack.us/img229/5508/bulanterbelah1gx0.jpg

Mereka meminta kepada nabi Muhammad (saw) untuk membelah bulan. Kata mereka, “Seandainya kamu benar2 seorang nabi, maka belahlah bulan menjadi dua.”

Rasulullah (saw) berkata kepada mereka, “Apakah kalian akan masuk Islam jika aku sanggup melakukannya?”

Mereka menjawab, “Ya.” Lalu Rasulullah (saw) berdoa kepada Allah agar bulan terbelah menjadi dua. Rasulullah (saw) memberi isyarat dengan jarinya, maka bulanpun terbelah menjadi dua. Selanjutnya sambil menyebut nama setiap orang kafir yang hadir, Rasulullah (saw) berkata, “Hai Fulan, bersaksilah kamu. Hai Fulan, bersaksilah kamu.”

Demikian jauh jarak belahan bulan itu sehingga gunung Hira nampak berada diantara keduanya. Akan tetapi orang2 kafir yang hadir berkata, “Ini sihir!” padahal semua orang yang hadir menyaksikan pembelahan bulan tersebut dengan seksama.

Atas peristiwa ini Allah (swt) menurunkan ayat Al Qur’an: ” Telah dekat saat itu (datangnya kiamat) dan bulan telah terbelah. Dan jika orang2 (kafir) menyaksikan suatu tanda (mukjizat), mereka mengingkarinya dan mengatakan bahwa itu adalah sihir.” (QS Al Qomar 54:1-2)

Telah Dekat Kiamat, Bulan Telah Terbelah Allah berfirman: “Sungguh telah dekat hari kiamat, dan bulan pun telah terbelah.” (Q.S. Al-Qamar: 1)

“Yang dimaksud dengan saat di sini ialah terjadinya hari kiamat atau saat kehancuran kaum musyrikin, dan “terbelahnya bulan” ialah suatu mukjizat Nabi Muhammad SAW”. Jadi kejadian ini merujuk ke pada “the future” bukan “the past”.

Menurut Ibni Abbas dan Shah Abdul Al Azis, fenomena tersebut hanyalah seperti fenomena gerhana bulan biasa
Waullahua'lam

Maksud Avatar

Sebenarnya apa yang saya tahu AVATAR ni berasal dari agama hindu.. dan saya rasa tidak berapa elok dan boleh membawa syirik kalau kita guna istilah ni. Ada baiknya kita guna istilah lain. Minta pandangan..


Penjelasan tentang AVATAR:
Avatar (Sanskrit: अवतार, avatāra) dalam agama Hindu adalah inkarnasi dari Tuhan. Tuhan turun ke dunia, mengambil suatu bentuk dalam dunia material, untuk menyelamatkan dunia dari kehancuran dan kejahatan, menegakkan dharma dan menyelamatkan orang-orang yang melaksanakan Dharma/Kebenaran.

Krishna sebagai perantara Tuhan Yang Maha Esa dalam Bhagawad Gita bersabda:

"Yadā yadā hi dharmasya glānir bhavati bhārata abhyutthānam adharmasya tadātmanam srjāmy aham paritrānāya sādhūnām vināśāya ca duskrtām dharma samsthāpanarthāya sambavāmi yuge yuge" (Bhagavad Gītā, 4.7-8)

Maksud: Manakala kebenaran merosot dan kejahatan merajalela, pada saat itulah Aku akan turun menjelma ke dunia, wahai keturunan Bharata (Arjuna) untuk menyelamatkan orang-orang saleh dan membinasakan orang jahat dan menegakkan kembali kebenaran, Aku sendiri menjelma dari zaman ke zaman.

SUMBER

Tips untuk pengguna broadband celcom/maxisJika anda ada masalah dgn sambungan broadband di sini ada beberapa tips yg pernah saya lakukan. pertama anda buang semua perisian HUAWEI dalam pc anda. dan cuba pasang [install] kembali software tersebut . ini adalah kerana berkemungkinan software yg digunakan sudah bertindih dan menyebaban kesukaran modem untuk mengesan "driver" dek kerana kita sering bertukar tempat "port USB" . kebiasaannya kepada pengguna HUAWEI E220

Jika masih bermasalah dan selalu terputus sila cuba putuskan sambungan talian dan cuba setkan dari "3G freferred" ke "GPRS only" pada ":setting" . sesudah itu cuba "connect" kembali sambungan. Ini adalah kerana beberapa sebab berkemungkinan penggunaan 3G yg terlalu sibuk dan akan menyukarkan pelayaran internet menggunakan 3G.

Setelah itu anda mungkin hendak memaksimakan kelajuan internet anda, anda lihat icon connection pada toolbar sebelah kanan bawah, klik kanan kemudian cuba dapatkan sehingga anda berjumpa properties. bagi bagi pengguna vista klik kanan pada ikon connection> Network and shring center> view satus> Properties> pada General sila klik configure> pada Maksimum speed (bps) daripada 460800 sila Ubah ke 921600> klik OK di bawahnya. setelah reconnection anda akan mendapat sambungan yg maksima.

Bagi yg suka mendownload pula saya syorkan anda mendapatkan software Internet Download Manager. Jika anda hendah mendapatkan software tersebut sIla dapatkannya pada "DOWNLOAD" di web site ini pasword: yahoo

mudah-mudahan membantu..

Awas : Lagi Kes Mee Segera ...(KHAS UTK ORG ISLAM)AWAS: Mee Segera tulis ' Halal ' tapi berperisa " b.a.b.i "


paling mengejutkan.... ada tanda halal tempek kat situuuu


Followers